facebooktwitterpinterest

ATIB Union Kontakt Informationen

ATIB Union

Info

Kısa adı ATİB olan “Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği„ 1990 yılında kurulmuştur.

Unsere Aufgabe

ATİB

Avusturya’da yaşayan Müslüman Türk toplumunun dini, sosyal ve kültürel taleplerini yerine getirmek üzere kısa adı ATİB olan “Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği„ 1990 yılında kurulmuştur.

Sonnleithnergasse 20, 1100 Viyana adresindeki Atib Genel Merkezi halen 2446 m2 arsa üzerinde bulunan 6 katlı ana binada faaliyetleri yürütmektedir.

Avusturya Federal Cumhuriyeti, Viyana, Aşağı Avusturya, Yukarı Avusturya, Steiermark, Kärnten, Burgenland, Salazburg, Tirol ve Vorarlberg olmak üzere toplam 9 eyaletten oluşmaktadır. Burgenland eyaleti dışında kalan 8 eyalette teşkilatlanmış olan ATİB, halen bu eyaletlerdeki 63 mahalli dernek vasıtasıyla hizmetlerini sürdürmektedir.

ATİB’in Hedefleri


Müslüman toplumunu İslam dini konusunda aydınlatmak ve bilgilendirmek
Hafta sonu ve diğer tatil günlerinde çocuklara yönelik dini bilgiler kursları yapmak
Eğitim ve öğretim faaliyetleri için uygun mekanlar oluşturmak
Vatandaşlarımızca yapılan camilerde dini hizmetleri koordine etmek
Vatandaşlarımız arasında birlik ve dayanışmayı güçlendirmek
Avusturya ile Türk toplumu arasındaki ilişkileri geliştirmeye, saygı ve hoşgörüye dayalı uyumun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak
Belediyeler, Okullar, kiliseler, ve diğer sosyal hizmet alanlarında çalışan mahalli kurumlarla işbirliğini geliştirmek
ATİB’in Faaliyet Alanları


Cami hizmetleri
Din eğitimi hizmetleri
Eğitim ve kültür hizmetleri
İrşat hizmetleri
Yayın hizmetleri
Cenaze hizmetleri
Sosyal hizmetler
Hac ve Umre hizmetleri

ATİB’e Bağlı Derneklerin Bölgelere Göre Dağılımı

Bölgesi Dernek Sayısı
Viyana ve Çevresi 20
Salzburg ve Tirol Bölgesi 31
Voralberg bölgesi 13
Kuruluş Aşamasında olanlar 2
Genel Toplam 65

Eğitim Faaliyetleri

1- Cami Kursları


Mahallî şartlara göre yapılan programlar çerçevesinde; hafta sonları ile resmi tatil günlerinde camilere gelen çocuklara din görevlilerimiz tarafından yüzünden Kur’an-ı Kerim Okuma, Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür dersleri verilmektedir.

İsteğe bağlı olarak gençler ve yetişkinler için ayrı eğitim faaliyetleri de gerçekleştirilmiştir. Okul çağındaki kız ve erkek öğrencilere, Temel Dini Bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Genel Kültür Kursları düzenlenmiştir.

Yetişkin bayanlara yönelik haftada dört gün (Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma) Kur’an-ı Kerim, Genel Kültür ve İlmihal Bilgisi kursları düzenlenmekte, hafta sonları ise muhtelif derneklerde dini sohbetler organize edimektedir.


Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler derslerinin yanında, sosyal, sportif etkinlikler ve halk oyunları aktiviteleri yapılmış, öğrencilere şahsiyet gelişimi, kimlik edinme, kişisel beceri kazanma, aile ve çevreye uyum konularında seminerler verilmiştir.

Yaz kurslarımıza 2007 yılında 1.203 kız, 1.311 erkek olmak üzere toplam 2.514, 2008 yılında 2.428 kız, 2.279 erkek olmak üzere toplam 4.707, 2009 yılında 2.728 kız, 2.579 erkek olmak üzere toplam 5.307, 2010 yılında ise 2.828 kız, 2.675 erkek olmak üzere toplam 5.503 öğrenci katılmıştır.


2- Yaz Kursları


Müşavirliğimize bağlı derneklerimizde Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler ile sosyal, sportif etkinlikler ve halk oyunları organize edilmiş, öğrencilerin kişiliklerinin gelişmesi, şahsi beceri kazanmaları, aileleri ve toplumla sağlıklı iletişim kurmalarına yönelik seminerler verilmektedir.

Yaz kurslarımıza 2007 yılında 1.203 kız, 1.311 erkek olmak üzere toplam 2.514 öğrenci katılmış, 2008 yılında bu sayı 2.428 kız, 2.279 erkek olmak üzere toplam 4.707 ulaşmıştır.


3-Uluslararası İlahiyat Programı


Yurt dışında din hizmeti sunabilecek din görevlisi, öğretmen ve cami dışı sosyal hizmetlerde yardımcı personel yetiştirmek, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştıkları dini problemleri yakından takip etmek ve bu problemlere uzmanlar tarafından çözüm bulunmasını sağlamak maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında sağlanan işbirliğiyle “Uluslararası İlahiyat Projesi” hayata geçirilmiştir. Bu programda halen Avusturya uyruklu 4 Türk öğrenci öğrenim görmektedir.


Sosyal Faaliyetler


1- Öğrenim Yardımları

Müslümanlar tarafından yapılan bağışlarla (zekat, fitre vs.) üniversite eğitimi alan Avusturya’daki ve Türkiye’deki Türk öğrencilere burs verilmektedir. Bu kapsamda 2009 yılı itibariyle 330 öğrenciye burs verilmişken, 2010 yılında ise toplam 613 öğrenciye öğrenim yardımı yapılmıştır.


2-Yardım Kampanyaları


Dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur olan Müslümanlarla dayanışma içinde olmak üzere çeşitli yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Bu çerçevede 2010 yılı Ramazan ayında sel felaketine maruz kalan Pakistan için ATİB derneklerinden 215.000- Euro yardım toplanmıştır. 2011 yılı Ramazan ayında ise Afrika’daki açlık ve kuraklık nedeniyle 715.000 Euro yardım yapılmıştır.

Alt yapı çalışmaları devam eden derneklerin, kendi hizmet binalarına kavuşması ve bununla ilgili borçlarının ödenmesi için periyodik olarak bütün derneklerimiz arasında dayanışma sağlanmasına yönelik yardım kampanyaları düzenlenmektedir.


3-Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Kampanyası


Müşavirliğimiz Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) ile koordineli çalışarak vekalet yoluyla kurban kesim kampanyaları düzenlemektedir. 2008 yılında vekalet yoluyla kesilen kurban sayısı 617, 2009 yılında 931 iken bu sayı 2010 yılında 1050 olmuştur.


4- Kutlu Doğum Etkinlikleri


Her yıl Başkanlığımızca Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen konferanslara, panellere ve etkinliklere ilim adamları gönderilmektedir.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle her camimizde Hz. Peygamberin hayatı, örnek ahlakını anlama, yaşama ve yeni nesillere benimsetme amacıyla programlar yapılmıştır.

Ayrıca her bölgede salonlar tutularak Hz. Peygamberin örnek hayatından kesitlerin sunulduğu programlar geleneksel hale getirilmiştir.

Bu programlara katılan bütün dinleyicilere Kur’an-ı Kerim, İslam İlmihali, Veda Hutbesi, Hz. Peygamberin hayatından davranış modellerini ihtiva eden kitap ve broşürler, yabancı katılımcılar için ise Hz. Muhammed’in şefkat ve merhametini anlatan VCD ve kitapçıklar hediye edilmiştir.

5-Dini Yayınlar

Kutlu Doğum Haftası ve diğer etkinliklerde vatandaşlarımıza ve muhataplarına takdim edilmek gayesi ile aşağıda isimleri ve adetleri belirtilen eserler Başkanlığımızca ücretsiz olarak Avusturya’ya gönderilmiştir.

Matbu Yayınlar Adet
Kur’an-ı Kerim Meal (Orta Boy) 3.500
İbadetimi Öğreniyorum 4.000
Dinimi Öğreniyorum 5.000
Peygamberimi Öğreniyorum 2.000
Kitabımı Öğreniyorum 5.000
İnancımı Öğreniyorum 2.000
Genel Toplam 21.500
Ayrıca Slovenya’da yaşayan müslümanların talepleri doğrultusunda Başkanlığımızca temin edilen 2.500 adet Kuran-ı Kerim ücretsiz olarak gönderilmiştir.

Adresse: Sonnleithnergasse 20, 1100 Wien, Österreich
Telefonnummer: 01 3346280
ta.bita@bita
Stadt: Favoriten
Postleitzahl: 1100


Öffnungszeiten

Montag: 09:00–17:00 Uhr
Dienstag: 09:00–17:00 Uhr
Mittwoch: 09:00–17:00 Uhr
Donnerstag: 09:00–17:00 Uhr
Freitag: 09:00–17:00 Uhr
Samstag: Geschlossen
Sonntag: Geschlossen


ähnliche suchanfragen: atib 1120 wien, atib österreich, atib moschee wien, atib 1200 wien, atib restaurant wien, atib wien hac, atib wien cenaze fonu, atib union moschee wien
Ähnliche Firmen der Nähe
Anadolu Anadolu 557 meter Super Döner - an Kohle gegrillt, Huhn oder Rind, knusprig, saftig und gut gewürzt. Ec...
El-Ihsan El-Ihsan 955 meter
Muradiya Muradiya 1 km
Xhamia El-Kalem Xhamia El-Kalem 1 km مسجد مغلق في الاوقات العادية .لا اعلم اذا يصلى فيه ام لا...
Islamische Föderation Anadolu Islamische Föderation Anadolu 1 km Anadolu Moschee, GUDRUNSTRASSE 115, 1100 Wien...
Xhamia Xhamia "El-Buhari" 1 km Extrems schöne Moschee.Sehr angenehme und rote Teppiche.In der El Buhari Moschee werd...
Vakıf Camii - Vakıf Moschee Vakıf Camii - Vakıf Moschee 1 km Vakıf Camii Resmi Facebook Sayfası Antonsplatz 16, 1100 Wien Bizlere Bu Numaralard...
Masjid As-Salam WAPENA Masjid As-Salam WAPENA 1 km Alhamdulillah semua lancar..... Terima Kasih untuk semua yang telah hadir..
Bosnisches-islamisches Zentrum Bosnisches-islamisches Zentrum 2 km Sehr schöne gepflegte Moschee im Herzens Wien. Es gibt einen bereich zum sitzen innen...
Imam Ali Islamic Centre Vienna Imam Ali Islamic Centre Vienna 2 km Der Ort, der man Respekt und Höflichkeit gegenüber anderen Menschen lernt.
Džemat Gazi Husrev-beg Wien Džemat Gazi Husrev-beg Wien 2 km Džemat Gazi Husrev-beg sa sjedištem u Beču je jedan od najstarijih austrijskih džemat...
ATIB 12 Merkez ATIB 12 Merkez 2 km Wir hatten um 13 uhr einen termin für die beschneidung. Wie waren hier dann haben wir...
AlTawheed Moschee AlTawheed Moschee 2 km Einfach nein. Meine freunde wurden quazi rausgeschmissen weil wir keine bosner sind. ...
Bewertungen
Buchmesse war interessant und für Kinder besonders geeignet. Musik Kurse, Bilder und mal Kurse auch toll. Die Bücher waren etwas teuer aber leider die Fremdsprachige Bücher sind überall so. Bilder Ausstellungen sind traumhaft habe ich die genossen...........
Alles sauber und kann nur empfehlen. MashAllah!!
Ich hatte noch nie so viel schmerzhaften Durchfall durch essen alleine. Ich hatte eine Dönerbox welche schon recht eigenartig roch, ich dachte mir aber nichts und aß sie auf. Das ist jetzt 2 Tage her, bis jetzt begebe ich mich stündlich mit Darmkrämpfen auf die Toilette.
Mann kann sehr viel lernen dort
Ein sehr gutes Gefühl da zu beten
Eine sehr schöne Moschee
Sehr schön und super gepflegt
Wunderschöne Gebetsmoglichkeit und eines der besten türkischen Restaurants in Wien. Absolut leckere türkische Hausmannskost zu sehr günstigen Preisen
Tolle Athmosphäre, nette menschen, alle halten sich an abstandsregeln usw
Der Arzt ist sehr nett, kompetent und sehr routiniert. Das Essen ist sehr schmackhaft
Kommentar zu diesem Ort

Anweisungen nach ATIB Union mit Öffentlicher Verkehr (ÖV)


Sonnleithnergasse 30 meter
14A
Sonnleithnergasse 40 meter
14A
Evangelischer Friedhof 230 meter
14A
Bernhardtstalgasse 270 meter
1
6
Bernhardtstalgasse 270 meter
N6

hinzufügen eines ATIB Union-stadtplans zu ihrer webseite;



Wir verwenden Cookies

Wir verwenden Cookies und andere Tracking-Technologien, um Ihr Surferlebnis auf unserer Website zu verbessern, Ihnen personalisierte Inhalte und gezielte Anzeigen anzuzeigen, unseren Website-Verkehr zu analysieren und zu verstehen, woher unsere Besucher kommen. Datenschutz-Bestimmungen