facebooktwitterpinterest

ATIB Vorarlberg Kontakt Informationen

ATIB Vorarlberg

Info

ATIB Vorarlberg

Geschichte

Atib (Avusturya Türk İslam Kültür ve Yardımlaşma Birliği) Vorarlberg eyaletinde ilk olarak 19 Nisan 1983 tarihinde Hörbranz’da kurulmuştur. kuruluş aşamasında TİB (Türk İslam Birliği) olarak isimlendirilen teşkilat, 1991 yılından sonra

şimdiki ismi ATİB (Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği) şeklinde değiştirilerek Viyana merkezli olarak hizmetlerine devam etmektedir. Hörbranz’da açılan ilk dernekten sonra Hohenems, Dornbirn, Frastanz ve Bregenz‘de şubeleri açılırken takip eden yıllar, Lustenau, Bludenz, Nenzing, Brederis (Rankweil), Hard, Höchst, Bezau ve Mäder şehirlerinde teşkilatlanarak toplam 13 şubeye ulaşmıştır. (şubelerle ilgili detaylı bilgiyi www.atib-vorarlberg.at sitesinde bulunan dernek linklerinden elde edebilirsiniz)

TİB (Türk İslam Birliği)’nin kurucusu İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu Ahmet Yılmaz (12.12.1949-Tokat /Reşadiye/Yolüstü Köyü) olup, 1983-1999 yılları arasında başkanlığının yanında bazen çeşitli derneklerde İmam-Hatiplik görevini de yürütmüştür. Ahmet Yılmaz hoca şu an emekli olup, İstanbul’da yaşamaktadır.

Bregenz Atib’de uzun yıllar başkanlık görevi yapan Mustafa Paçalı (08.04.1956-Talas/Denizli) Atib’in tüzüğüne aldığı Koordinatörlük yönetiminin Vorarlberg’de ilk kurucusu olmuştur. Kendisi 1999 yılından 2008 yılına kadar bu görevi yürütmüştür. Halen Bregenz Belediyesinde meclis üyesi olarak topluma hizmet vermektedir.

Vorarlberg Atib derneklerinin 2008 yılından bu yana Koordinatör başkanlığını Abdullah Horoz (30.06.1977- Sinop) yürütmektedir. İstanbul yeşil cami hafızlarından olan Abdullah Horoz Gebze İmam-Hatib Lisesi mezunu olup, halen Nenzing Atib derneğinin de başkanlığını yapmaktadır.

Koordinatörlüğün başkan yardımcılıklarını Osman Güvenç (Hohenems Atib Bşk.) ve Yaşar Aydemir (Bregenz Atib Bşk.) yapmaktadır.

Avusturya genelinde bütün eyaletlerde şubesi bulunan ATIB’in genel merkezi Viyana olup, „Sonnleithnergasse 20, 1100 Viyana” adresinde 2446 m2 arsa üzerinde bulunan 6 katlı ana binada faaliyetleri yürütmekte ve genel başkanlığını Viyana Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karadaş yapmaktadır.

Adresse: Vorklostergasse 58, 6900 Bregenz
Telefonnummer: +43557443013
Stadt: Bregenz
Postleitzahl: 6900



ähnliche suchanfragen: atib hohenems, atib lustenau
Bewertungen
Gute Moschee aber so klein
Super Atmosphäre. Jedem zu empfehlen!
Für allen muslimen
Sehr nette Menschen und sehr Gastfreundlich!
Für allen muslimen
Nix für mich
Gotteshaus für Moslenj
<span dir="ltr
Kommentar zu diesem Ort

hinzufügen eines ATIB Vorarlberg-stadtplans zu ihrer webseite;



Wir verwenden Cookies

Wir verwenden Cookies und andere Tracking-Technologien, um Ihr Surferlebnis auf unserer Website zu verbessern, Ihnen personalisierte Inhalte und gezielte Anzeigen anzuzeigen, unseren Website-Verkehr zu analysieren und zu verstehen, woher unsere Besucher kommen. Datenschutz-Bestimmungen